Onkologija

Trudimo se ustvariti svet, v katerem se rak ne samo zdravi, ampak tudi pozdraviNaše poslanstvo je obolelim za rakom omogočiti dostop do prebojnih inovacij, ki jim bodo podaljšale življenje in izboljšale kakovost življenja

Trudimo se preprečiti raka, kjer je to mogoče, in ponuditi bolnikom več možnosti za zdravljenje raka, višjo kakovost življenja in daljše preživetje.

Vsakdo pozna nekoga, ki je že imel izkušnjo z rakom. Ob tej diagnozi ni najbolj pomembno, kaj bo naslednji preboj na področju, temveč kdaj bo do njega prišlo.

Naše delo v onkologiji

400.000+

bolnikov se je v zadnjih petih letih zdravilo z zdravili za zdravljenje raka družbe MSD

1.000+

kliničnih preskušanj z našimi zdravili za zdravljenje raka

30+

vrst raka, za katere se preskušajo naša zdravila

 

Naše raziskave na področju raka

Naša ekipa raziskovalcev in znanstvenikov se s svojim poglobljenim znanjem na področju genomike, biologije in imunskega sistema trudi najti nove načine za boj proti raku.

Sodelovanje za napredek

Rak je lahko zelo travmatičen tako za bolnike kot tudi za njihove negovalce. Zato sodelujemo s celotno skupnostjo – zdravstvenimi delavci, vladami in kolegi iz industrije – z vsemi, ki imajo enako poslanstvo kot mi: podaljšati in izboljšati življenja rakavih bolnikov.

PLJUČNI RAK

Ste vedeli, da je leta 2018 za pljučnim rakom zbolelo 2 milijona ljudi in da zato velja za najpogosteje odkrito vrsto raka na svetu?

Pljučni rak namreč ni samo ena bolezen, ampak obstaja več vrst in podvrst, ki jih lahko razdelimo tudi glede na prisotnost različnih bioloških označevalcev. Več si preberite v infografiki.

Izkasljaj.se o pljučnem raku

Kampanja Izkasljaj.se je namenjena ozaveščanju o pljučnem raku, predvsem pa o pravočasnem prepoznavanju njegovih simptomov, kar je ključnega pomena za preživetje. Preberite več na izkasljaj.se.

Kaj bi res morali vedeti o pljučnem raku, pa ne vemo?

Pljučni rak je najbolj pogosta vrsta raka, kljub temu pa o njem še vedno obstaja veliko zmot. Zbrali smo najbolj pogoste mite o tej bolezni ter jih postavili pred dejstva. Več si preberite v infografiki.

Pet dejstev o pljučnem raku

Pljučni rak ne izbira, saj lahko za to boleznijo zboli prav vsak izmed nas. Preberite 5 dejstev o pljučnem raku.

 

RAK GLAVE IN VRATU

Kaj je rak glave in vratu?

Rak glave in vratu je skupno ime za različne maligne tumorje, ki se razvijejo v sprednjem delu vratu oziroma njegovi okolici - grlu, nosu, obnosnih votlinah ali ustih. Preberite več.Pripravljeno v Sloveniji, september 2020. SI-NON-00118 EXP 09/2022