NAŠA ZGODOVINA

Ponosni smo na svoje pretekle dosežke. Danes ustvarjamo za prihodnost.

 


ZGODOVINA DRUŽBE MSD

Začetki današnje družbe MSD segajo v davno leto 1668, ko je Friedrich Jacob Merck v Darmstadtu v Nemčiji kupil svojo prvo malo lekarno. To je bil začetek dolgoletne tradicije družine Merck na področju farmacije. Heinrich Emanuel Merck je leta 1827 v takratni družbi E. Merck v Darmstadtu začel s proizvodnjo, prvo podružnico v ZDA pa je v New Yorku odprl leta 1891. Že leta 1919 se je ameriški del družbe ločil od nemške ustanoviteljice in postal samostojna družba Merck & Co., ki je leto dni kasneje odprla svoji prvi predstavništvi v tujini, v Kanadi in v Angliji.

Nenehne inovacije so prispevale k številnim izjemnim medicinskim odkritjem

Svoj prvi raziskovalni laboratorij je ameriška družba Merck & Co., Inc., slovesno odprla leta 1933 v Rahwayu v New Jerseyju. Sodelovanje raziskovalcev ameriške družbe in Univerze Rutgers je leta 1944 vodilo v odkritje streptomicina, istega leta pa so ameriški znanstveniki uspešno izvedli zapleteno sintezo kortizona. Leta 1953 se je družba Merck & Co., Inc. združila z ameriško družbo Sharp & Dohme s sedežem v Filadelfiji. Leta 1955, ko je Schering Plough ustanovil fundacijo, je skupina takratnih Scheringovih znanstvenikov kortizon uspešno spremenila v prednizon, kar velja za enega najpomembnejših prebojev v medicini v sredini 20. stoletja. Dve leti kasneje je nastala tudi fundacija Merck Company.

VIDEO: Naša prizadevanja k zdravljenju se nadaljujejo

Že več kot 125 let nas vodi prepričanje, da kakovostna zdravila spreminjajo svet. Video, ki je bil pripravljen ob 125. obletnici družbe MSD, predstavlja naše ključne dosežke iz preteklosti in obljube za prihodnost.

Vsak dan si prizadevamo za boljšo dostopnost zdravil in cepiv, kakovostno zdravstveno oskrbo ter podporo partnerjem, zaposlenim in skupnosti, v kateri delujemo. Odnos do zdravstvene stroke gradimo na visokih etičnih in strokovnih standardih, ki so osnova ugleda naše družbe po vsem svetu. Sodelujemo s številnimi slovenskimi dobrodelnimi ustanovami, univerzami in neprofitnimi organizacijami. Med drugim se osredotočamo na podporo projekta zdravstvenega opismenjevanja.

V družbi MSD smo leta 2018 praznovali 25. obletnico delovanja v Sloveniji

Od leta 1993, ko smo odprli predstavništvo družbe MSD IDEA v Sloveniji, je minilo že več kot 25 let. Ponosni smo na svojo zgodovino, vrednote, pomoč bolnikom in poslovne uspehe, najbolj pa na naše zaposlene, s katerimi skupaj ustvarjamo boljše življenje ljudi v Sloveniji danes in jutri.

VIDEO: Vtisi zaposlenih in ključnih partnerjev ob 25. obletnici družbe MSD v Sloveniji