Hero Image
ODGOVORNOST

Skrb za okolje

MSD Slovenia GO GREEN je ideja, ki se je porodila v iskanju rešitev, kaj lahko storimo za naše zeleno okolje in kako lahko z lastnimi aktivnostmi ter praksami podpremo Ljubljano, ki je bila imenovana Zelena prestolnica Evrope 2016.

Idej je veliko in odločili smo se, da nekatere vzamemo za svoje ter jih implemetiramo v svoje delovno okolje.

Kupovanje lokalnih, ekoloških pridelkov

V naši kuhinji je vsak ponedeljek na voljo sveže sadje slovenskega oziroma lokalnega porekla. Na dogodkih, ki se odvijajo v pisarni MSD, pa postrežemo tradicionalne slovenske jedi.

Gibanje LIVE IT

V družbi MSD spodbujamo zdrav način življenja, zato smo znotraj podjetja ustanovili gibanje LIVE IT, ki ga sestavljajo štiri skupine:

  • BALANCE IT skrbi za duhovno rast,
  • MOVE IT skrbi za športne aktivnosti,
  • FUEL IT skrbi za zdravo prehrano,
  • PREVENT IT skrbi za preprečevanje različnih bolezni.

Vsaka skupina organizira različne delavnice, aktivnosti ali druge oblike interakcije, s pomočjo katerih poskrbimo za zdrav um v zdravem telesu.

Posaditev dreves na urbanih področjih

Zaposleni v družbi MSD smo leta 2018 v okviru pobude GO GREEN uspešno zaključili projekt Sajenje dreves, v okviru katerega smo pomagali pri zasaditvi Družinskega parka Muste med Novimi Fužinami in Štepanjskim naseljem. Zasadili smo kar 64 sadnih dreves starih sort jablan, hrušk, kutin in sliv.

Več o projektu >>

Električna vozila kot del družbine flote

Kot prvi v sklopu družb MSD v balkanski regiji smo na seznam službenih vozil uvrstili 2 tipa popolnoma električnih vozil, VW E-Golf in BMW I-3. V floti imamo trenutno 3 taka vozila. Bili smo tudi prvi v Sloveniji, ki smo električna vozila najeli preko družbe ALD Automotive, d.o.o., Slovenija.
Tovrstni avtomobili podpirajo naša prizadevanja za nizek ogljični izpust (emisije omenjenih vozil so 0 g/km) in prispevajo k zmanjševanju hrupa ter onesneževanja okolja. Slovenija je  - v primerjavi z drugimi državami v okviru balkanske regije MSD - nadpovprečno dobro pokrita s polnilnicami za električna vozila, tako da je mogoče premagovati daljše razdalje. Prednosti tovrstnih vozil se najbolj izkažejo v mestnem okolju. Verjamemo, da se bo obseg električnih vozil v prihodnosti še povečal, pri čemer družba MSD igra vodilno vlogo.

Reorganizacija pisarniških odpadkov – ločevanje in recikliranje

Ločevanje odpadkov je v naši družbi samoumevno. Koši za ločevanje odpadkov pa so opremljeni z etiketami, ki označujejo ločevanje.